Stephano Biervliet: “Als ik niet in NIS was, zouden we nu nog met de vorige regering zijn”

Stephano Biervliet zegt desgevraagd aan Dagblad Suriname dat mensen hem zien als iemand die rechtvaardig is en iemand die goed kan controleren. “Mensen hebben vertrouwen in me. Als ik niet in NIS was, zouden we nog met de vorige regering zijn.” Zo reageert de politicus op “memes”, waar hij gevraagd wordt om naar Amerika te gaan en daar de telling in de gaten te houden. “Grappig, maar ook erg respectvol naar mij toe. A lobi deh, zo ervaar ik het. Ik ben daar voor mijn medemens.”

Verkiezingen Amerika

Op social media, met name Facebook, worden de presidentsverkiezingen van Amerika nauw in de gaten gehouden door Surinamers. De Amerikaanse president Donald Trump gaat voor herverkiezing en zijn tegenstander is voormalige Amerikaanse vicepresident, Joe Biden. De verkiezingen vonden 5 dagen terug plaats, maar anders dan gebruikelijk is er nog steeds geen winnaar. De strijd is heel heftig en de marges zijn erg dun. President Trump’s tegenstander, Biden, was gisteren voor. Hierop eiste Trump via Twitter stopzetting van de telling. Volgens het Amerikaanse staatshoofd is er sprake van fraude. Echter reageren sommige Surinamers er veel zachter op. Zij schijnen vergelijkingen te maken met de lokale situatie na de verkiezingen van 25 mei. Toen bivakkeerden Surinamers in het Anthony Nesty Sporthal (NIS) om mogelijke fraude te voorkomen. De telling verliep heel erg traag in Paramaribo. “Pakittow” Stephano Biervliet was een van de vele mensen die in NIS bleef en een transparante telling eiste. Doordat Biervliet vaak live te volgen was via Facebook, werd hij erg populair. Uiteindelijk werden de resultaten na wat strubbelingen in NIS bekendgemaakt door het hoofdstembureau van Paramaribo. Voor velen heeft onder andere Pakittow daaraan een bijdrage geleverd. Sommigen zijn het niet vergeten. “Stuur Pakittow om de telling in gaten te houden”, stellen lokale Facebook-gebruikers. Het is nu afwachten wat het resultaat wordt. De regering van ons land zal de resultaten ook nauwkeurig in de gaten houden. Recentelijk heeft de Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken, Michael Pompeo, Suriname bezocht. Na de verkiezingen van president Santokhi werd hij gefeliciteerd door Amerikaanse president Donald Trump.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: