Man verliest geslachtsdeel na te zijn beschoten door collega

Een 42-jarige man is vrijdag 23 oktober zijn geslachtsdeel verloren na te zijn beschoten met een jachtgeweer door een collega op hun werkplek Texas aan de Lawarivier, meer bekend als Dagu Ede. Dit meldt het Korps Politie vandaag, zondag 8 november.

De recherche van regio Oost heeft in de laatste week van oktober de 33-jarige verdachte B.M. aangehouden voor zware mishandeling. 

Het slachtoffer werd afgevoerd naar een ziekenhuis te Gran Santi, maar werd meteen overgevlogen naar Cayenne in Frans-Guyana.

Terwijl rechercheurs van regio Oost voorbereidingen troffen om de locatie aan te doen, meldde M. zich bij dienstdoende militairen ter plekke. Hij werd vervolgens door de militairen overgedragen aan leden van het regio Bijstand Team Oost, die de verdachte in afwachting van de recherche Oost onder toezicht stelden.

Uit het politieonderzoek is naar voren gekomen, dat beide mannen hosselaars zijn en per boot taxiritten voeren vanaf Stoelmanseiland heen en terug. Volgens verklaring van de verdachte werd het latere slachtoffer boos, omdat hij meerdere klanten kreeg en uitte bedreigende teksten. Verder gaf M. aan, dat ter voorkoming van escalatie hij zijn jachtgeweer pakte om naar zijn huis te gaan, maar zijn collega kwam op hem af. Hij schoot hierop in de richting van de collega, die aan zijn geslachtsdeel werd geraakt.

Door tussenkomst van derden kon het slachtoffer worden afgevoerd. In de ziekeninrichting moest operatief worden ingegrepen, waarbij het slachtoffer zijn geslachtsdeel verloor. Na afstemming met het Openbaar Ministerie is de schutter ingesloten.

De recherche van regio Oost onderzoekt deze zaak verder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: