Kinderwaterpark Paramaribo Zoo officieel open

Op vrijdag 6 november 2020 was het dan eindelijk zo ver. Het kinderwaterpark voor kinderen in de Paramaribo Zoo werd officieel geopend voor het publiek. Kunstenaar Hesdy Mertowirio liet zich voor het ontwerp inspireren door de rotsformaties op Kwamalasumutu, vandaar ook de naam Werehpai naar de archeologische vindplaats in zuidwest Suriname.

De nagebootste rotsformaties, boomstronken en watervallen geven de bezoekers het idee dat ze zich midden in de jungle bevinden. Tussen de rotsen door kunnen de kinderen van een glijbaan het water in plonsen en kunnen zij zich vermaken met het neerkletterende water van een miniwaterval, die uit rotsen en heuvels komt. De diepte van het bad varieert tussen 40 en 80 cm. Dit geeft aan dat het hier echt om een attractie voor kinderen tot 12 jaar gaat en niet bedoeld is voor volwassenen. Voor het waterpark in de Paramaribo Zoo is er een aparte toegangskaart nodig, waardoor een extra inkomstenbron ontstaat.

De Paramaribo Zoo volgt een masterplan om te transformeren naar een moderne, biotopentuin, een plek waar dieren zoveel mogelijk in een verblijf, omgeven door de nagebootste natuur, vertoeven. Een aantal dierenverblijven zijn de afgelopen jaren al veranderd in biotopen. De apeneilanden zijn daar een voorbeeld van. Het zwemparadijs is een geschenk van Marokko, waarbij de voormalige first lady, Ingrid Bouterse Waldring, als beschermvrouwe van de zoo een actief bemiddelende rol in heeft gespeeld, vertelt directeur John Altenberg. Traditie getrouw heeft de zoo ondertussen de nieuwe first lady, Melissa Santokhi – Seenacherry, benaderd voor de voortzetting van de rol als beschermvrouwe van de dierentuin.

Altenberg vertelt dat het onderhoud volledig door de zoo zal worden gedaan. Het bad heeft een capaciteit van 80 kuub water. Hiermee geeft de directeur ook direct aan waarom toegang tot het bad niet gratis kan zijn.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: