Fols plaatst vraagtekens achter financiering bonus in november en december

Voor Fols is de uitbetaling van de bonus in november en december een zeer onverwachte geste vanuit de regering. De Fols-voorzitter, Marcelino Nerkust, zegt in gesprek met Dagblad Suriname dat elke tegemoetkoming uiteraard welkom is. Waar hij wel bezorgd om is, is op welke manier dat gefinancierd zal worden. De regering heeft namelijk sedert haar aantreden op 16 juli laten doorschemeren dat de economische gesteldheid van Suriname tragischer is dan ze had verwacht. “In het parlement was er een poosje terug een plan gepresenteerd om onder andere de AOV’ers tegemoet te komen. Andere dingen waren niet genoemd. Zelfs de vergoeding aan mensen die op een stembureau hebben gewerkt, is nog niet uitbetaald”, geeft Nerkust aan. Hij verduidelijkt dat hij het wel op prijs stelt dat de regering gedacht heeft aan de feestdagen die aankomen en de hoge prijzen in de winkels. Hij hoopt alleen niet dat die tegemoetkoming averechts zal werken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: