75-jarige burger: ‘Deze situatie drukt je toch om te werken’

“Ook al ben je op een bepaalde leeftijd, deze situatie drukt je toch om te werken in plaats van te genieten op je oude dag”, zegt de 75-jarige Armand. Hoewel de bejaarde man erkent dat hij op zijn hoge leeftijd nu zou moeten genieten van zijn oude dag en meer tijd zou moeten doorbrengen met zijn kleinkinderen, heeft hij die luxe helaas niet. “Maar bij mij lukt het niet. Ik kan de situatie niet aanzien. Ik krijg mijn ondersteuning, maar zie elke dag hoe mijn enige alleenstaande dochter moet blokken. Zij draagt de zorg van haar zelf, haar 3 kinderen, van mij en haar moeder alleen. Uit dat klein beetje dat zij verdient, komt ze niet uit, waardoor ze nu met 2 banen zit. Ik kon dat helemaal niet aanzien”, zegt Armand. Hij besloot daarom samen met zijn vrouw voor wat verlichting te zorgen. “Mijn vrouw en ik planten prei, soepgroenten, peper, tomaat en tajerblad en verkopen die bij diverse winkels. Mijn vrouw kan niet veel doen, dus het leverwerk doe ik zelf. Voor SRD 50 verkopen wij een grote bos soepgroenten. Dat is wel redelijk volgens veel winkelhouders. Met de winsten die wij maken, leveren wij een bijdrage door het betalen van de vaste lasten. Het is niet veel, maar alle beetjes helpen. Ik kan nog veel doen op mijn leeftijd en wij vinden het prettig onze dochter te helpen. Gelukkig hoeven wij geen huishuur te betalen, anders zou zij helemaal niet uitkomen”, aldus Armand. Hij vindt dat het goed is een handje in huis te helpen. “Door te zitten huilen of klagen, ga je niet vooruit. Ook stress je minder door jezelf bezig te houden, maar het belangrijkste is dat het huis zo gemakkelijk kan draaien.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: