Verkoop fruit slap

“Het is nu bijna overal slap, de verkoop gaat deze dagen niet, maar de moed wordt niet opgegeven”, zegt een fruitverkoper langs de straat. “Eerder werd er nog veel soorten fruit verkocht, maar nu heb ik in 3 dagen ongeveer 40 klanten minder. Het kan wel zijn dat het door de prijzen komt, want velen geven het ook aan. Zodra een klant komt en naar de prijs vraagt, kijkt hij of zij nog even rond en loopt die weer weg. Een hoop sinas kost SRD 35, de kleine tussen SRD 20 en SRD 25 en manja’s tussen SRD 20 en SRD 30. Van SRD 10 is er ook, maar die zijn die kleine. Aan de prijzen kunnen we niet echt veel doen, anders eten wij uiteindelijk niet”, benadrukt de verkoper. “Maar vaak genoeg verzachten wij de prijs wel voor de klanten. Als iemand bijvoorbeeld twee hoopjes sinas van SRD 35 wil, geven wij wel een redelijke korting. Maar voor de rest kan er niets meer gedaan worden.” Het lijkt overal een beetje slap te gaan. De enige plaats waar je misschien van een aanloop kan praten, is waar een kortingsactie wordt gehouden, zegt een andere fruitverkoper. “De enige klanten die veel kopen, zijn de vaste klanten. Zij maken in de meeste gevallen sap of zetten fruit op azijn. Maar dat betekent ook dat je ze niet elke dag gaat zien. Ik hoop dat het de komende dagen toch beter wordt. Ik ben ook benieuwd hoe het eind van het jaar zal gaan.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: