“In februari had ik tegen Bouterse geprotesteerd, nooit gedacht dat het zo erg zou zijn in november”

Waarom steeds wij, het volk?

Een bezorgde burger zegt tegenover Dagblad Suriname dat hij in februari tegen de toenmalige regering had geprotesteerd. Echter had hij niet verwacht dat met de wisseling van de wacht de situatie nog erger zou worden. “Op 17 februari was ik op het plein. Ik heb geprotesteerd tegen de regering Bouterse. Maar ik wist nooit dat het nog erger zou worden. Toen al vlogen de prijzen uit de pan. Maar nu in november heb ik er geen woorden voor. Waarom steeds wij? Waarom het volk. Waarom moeten wij het gelag betalen? De regering moet voor ons zorgen, want hiervoor hebben wij niet gestemd. Door de unificatie voelen wij het nu meer. Sinds maart had je Covid en alles ging moeilijker. Met die nieuwe prijzen van diesel gaat dat echt niet meer lukken. Ik werk, maar mijn inkomen is de helft waard nu, zo simpel is dat. Ik kan mijn gezin niet verzorgen. Ik heb vaste lasten die betaald dienen te worden. Door de jaren heen heb ik langzamerhand een redelijk bestaan  kunnen opbouwen. Nu dreigt alles kapot te gaan. Het wordt steeds moeilijker om te overleven, want alles is duur. Soms denk ik dat het steeds erger wordt met de dag. Ik had hoge verwachtingen van die nieuwe regering.”

“Een SRD 100 stelt bijna niets meer voor. Melk, brood en beleg zijn geen luxe. Ik moet het normaal kunnen kopen. Maar alles wordt zo duur. Boter en pindakaas is nu twee keer zo duur, stelt de burger. “De situatie lijkt echt uitzichtloos. Ik hoop en bid dat er snel verandering komt”, aldus de burger. 

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: