De Nationale Kunstbeurs digitaal te volgen

De Nationale Kunstbeurs is het grootste kunstevenement van Suriname. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Stichting Nationale Kunstbeurs. De eerste digitale NK beurs is te volgen via de website SIAF.sr. Men kan zoeken op naam van een artiest en dan ziet men al de werken van de kunstenaar. Maar men kan ook de virtuele tour volgen. Dat geeft een beetje het gevoel van ‘rondkijken’ op de beurs. Het kunstevent duurt tot en met 6 december. Buitenlanders en ook bewoners van de districten Nickerie, Commewijne, Para en andere plekken kunnen via internet, de nationale Kunstbeurs meemaken. Minister van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Marie Levens deed de openingsceremonie. Daarnaast stond zij stil bij de vraag die elk jaar wordt gesteld en die ook dit jaar niet ontbrak. Namelijk wanneer de overheid de kunstenaars zou onderbrengen in een deugdelijk kunsthuis. Minister Levens deed een royale geste door te beloven dat een oud pand welke staat op de Unesco Erfgoedlijst, wanneer het eenmaal gerestaureerd is, aan de organisatie geschonken zou worden. “Het enige wat u moet doen, is het onderhouden”, stelde de minister. De Rotary Club of Paramaribo zorgde ervoor dat in 1988 de NK in ere is hersteld. Met uitzondering van 1991 is sindsdien de Nationale Kunstbeurs elk jaar een feit geweest.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: