Zesde jaardag met internationaal dans debuut

De 6-jarige Shraddha Sewradj samen met haar 2 zusters Shivali en Shriya en haar neef Yogesh Sewradj hebben hun internationaal debuut gemaakt. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van Creative Tech Hub Caribbean. Hun debuut maakte de jonge talenten tijdens Animae Caribe Festival 2020. Het online dansoptreden was bedoeld om één van de vele culturen van Suriname uit te dragen op dit platform van ICT & Creatieve Industrie activiteiten. Deze jonge talenten zijn door Creative Tech Hub Caribbean gevraagd om op te treden. Shivali (14 jaar) en Shriya (11 jaar) hebben zelf de choreografie in elkaar gezet en deze samen met Shraddha (6 jaar) geoefend. Zij zelf vinden hun eerste internationale optreden een hoogtepunt in hun carrière en willen meer oefenen zodat ze steeds beter worden en meer mensen blij kunnen maken met hun dans. Het optreden bestond uit een klassiek deel, een eerbetoon aan Lord Shiva, en een modern deel, fusion tussen Bharat Natyam en moderne dans stappen op “the Carnatic mix Shape of You”. Yogesh heeft de danseressen begeleid met zijn dholak: een slaginstrument. Yogesh (18 jaar) is freelance dholak bespeler en zit in het 3e leerjaar van de ICT opleiding op NATIN. Hij is op 13-jarige leeftijd begonnen met dholak (meer bekend als dhol) te bespelen en wil binnenkort ook de harmonia ( een toetsinstrument dat in baithak gana centraal staat) vlot bespelen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: