WWF Guianas wijst Assemblee op verouderde wetgeving

‘Terwijl we hier zitten met ontwerpwetten, wordt het milieu vernietigd’

Waarnemend voorzitter van De Nationale Assemblee drs. Dew Sharman heeft donderdag 5 november het boek ‘Gids voor een duurzaam Suriname’ ontvangen van de directeur van het World Wildlife Fund (WWF) Guianas, David Singh. Alle Assembleeleden krijgen een exemplaar, zo meldt De Nationale Assemblee. 

In het boek zijn onderwerpen opgenomen met betrekking tot het milieu. Verder zijn in het boek ook milieu-ontwerpwetten opgenomen, te weten vier waterwetten. ‘De wetgeving is zeer verouderd. We zijn voorstander van een aantal wetten die er al zijn, maar herzien moeten worden’, zegt Farzia Hausil, governance coördinatrice van het WWF Guianas.

Singh zegt, dat het WWF in honderd landen actief is, maar dat de Guyana’s heel speciaal zijn. ‘Als we naar de veranderende wereld kijken, dan zoekt de wereld hoop. De Guyana’s demonstreren dat er een toekomst is. Hoe verder we ons losmaken van de natuur, hoe erger het gesteld zal zijn met de mens.’

‘De natuur moet je gaan beschermen. Als de wetgeving niet meegaat, kan je niet optreden als centrale overheid. Terwijl het gras groeit, sterft het paard, terwijl we hier zitten met ontwerpwetten, wordt het milieu vernietigd. Alles wat met spoed moet, zal met spoed op de agenda moeten komen.”

Waarnemend Assembleevoorzitter Sharman zegt, dat de dreigementen voor de natuur bekend zijn. ‘Die moeten ingedamd worden, anders ontstaat er een Suriname dat niet leefbaar meer is.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: