TCT-minister Jubithana belooft bushouders volgende week resterend Covid-geld uit te betalen

Dinsdag heeft PLO-voorzitter John Mahadewsing een onderhoud gehad met TCT-minister Albert Jubithana. De minister heeft beloofd om de resterende vergoeding voor de geleden schade door Covid-19 uit te betalen via TCT. Dit betekent dat de PLO hierin geen tussenschakel zal vormen en dat de bushouders via de bank hun betaling zullen krijgen. “Wij hopen dat de minister deze keer niet liegt, want we zijn al een paar keren voor de gek gehouden”, luidt een reactie van een gedeprimeerde bushouder.

In juni van het huidig jaar is in totaal SRD 5.4 miljoen uit het Noodfonds beschikbaar gesteld aan de PLO. Dit betrof de lockdownvergoeding, waarbij de bushouders SRD 3.995 hebben ontvangen, zowel voor mei als juni. Er rest nog een lockdownvergoeding van 4 maanden. Hiervan heeft Jubithana beloofd om de vergoeding van 2 maanden volgende week over te maken. Volgende week dient eveneens een aanvang gemaakt te worden met de onderhandelingen voor de tariefaanpassing.

Bushouders hadden zich op 30 oktober jl. wederom verzameld op het PLO-kantoor aan de Van ’t Hogerhuysstraat. Het was de zoveelste keer dat ze aandacht van de regering hadden gevraagd. Met de komst van de nieuwe regering is er een stop gezet achter de brandstofcompensatie, terwijl de met zeer veel moeite tot stand gekomen nieuwe tarieven binnen 24 uren achterhaald bleken te zijn door de verhoging van de benzineprijs. De bushouders hadden dinsdag een ultimatum gesteld aan TCT, waarna de bushouders geen geduld meer zouden betrachten.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: