Somohardjo: ‘Biza start maandag met online-registratie ambtenaren’

Het ministerie van Binnenlandse Zaken (Biza) zal volgens minister Bronto Somohardjo komende week maandag starten met een online-registratie van ambtenaren. Tot nu toe heeft Biza maar 5.000 ambtenaren kunnen registreren. Van dit aantal blijkt dat 200 nog geen loon heeft ontvangen, terwijl 1100 tot 1200 ambtenaren wel al geld ontvangen, maar niet over een werkplek beschikken. Het online-registratiesysteem zal volgens de bewindsman een hulp zijn in deze periode van Covid-19 en vooral voor de ambtenaar, die rustig achter zijn computer kan zitten en zijn zaken in orde kan maken. Somohardjo raadt de mensen aan om mee te werken aan dit proces, zodat degenen die ook al maanden wachten op hun bezoldiging, dit ook kunnen krijgen. Vanaf 1 december zal Biza dan trekken naar de districten om ook daar te registreren. Hierna zal de informatie worden verwerkt om na te gaan hoeveel ambtenaren er precies zijn en wat hun status precies is.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: