Regering verstrekt in november en december een bonus aan ambtenaren

Onduidelijk is wanneer gewone burger bonus tegemoet kan zien

De regering komt ambtenaren in november en december tegemoet met een bonus. Voor november gaat het om een ondersteuning in het kader van 45 jaar Staatkundige Onafhankelijkheid. Mogelijk volgt in december een kerstbonus. De regering meldt niet hoe hoog de bonus zal zijn.

Dit deelde president Chandrikapersad Santokhi mee tijdens zijn bezoek vrijdag aan Dritabiki, nadat een en ander donderdag in de regeringsraad was besloten, zo meldt de Communicatie Dienst Suriname.

In de regeringsraad is besloten dat er in januari een loonronde komt. De Sociaal Economische Raad (SER) per brief advies worden gevraagd over de financiële implicaties. De besluiten houden verband met offers die de samenleving moet brengen.

Opmerkelijk is dat nu sprake is van een bonus slechts voor ambtenaren en niet voor de gewone burger. Het is immers die gewone burger die het meest de pijn voelt van de recente prijsverhogingen en de constant stijgende prijzen van producten in de winkels en supermarkten.

Vanaf februari zijn er structurele hervormingen op komst. De regering heeft besloten te bekijken om ook buiten de ambtenaren deze mogelijkheden door te trekken.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: