Uitbetaling lesurenvergoeding grote teleurstelling op VOS

“OD-toelage vanaf vorig schooljaar tot heden niet uitbetaald”

Volgens de Fols-voorzitter Marcelino Nerkust heerst er een gevoel van onbehagen en teleurstelling bij de docenten van de middelbare scholen voor wat betreft de uitbetaling van de lesurenvergoeding. Hoewel de lesurenstaten op tijd worden opgemaakt door de directies en opgestuurd worden naar het Bureau Voortgezet Onderwijs op Seniorenniveau is het elke maand weer afwachten en hopen dat de lesurenvergoeding wordt uitbetaald. Dit bureau is belast met de verificatie van de lesurenstaat voordat het wordt doorgestuurd naar de loonadministratie/ personeelszaken.

Geen specificatie op loonstrook

Thans blijkt dat voornamelijk de onderdirecteurentoelage (OD-toelage) vanaf het begin van het schooljaar 2019-2020 tot op heden nog niet uitbetaald is. De docenten van de avondopleiding De Nieuwe Leerkracht (DNL) alsook voor de Akte van Hoofdonderwijzer (Hoofdakte) ervaren dit als zeer onaangenaam en irritant. Nerkust geeft aan dat de docenten ook nooit precies kunnen uitmaken, indien de lesurenvergoeding is uitbetaald, wat precies uitbetaald is en over welke periode. Er wordt namelijk geen specificatie op de loonstrook opgenomen. 

Uitbetaling is zeer onregelmatig

Nerkust voert aan dat de docenten het als zeer vervelend ervaren om steeds contact te maken met de afdeling loonadministratie/ personeelszaken om te informeren wat er precies is uitbetaald. Daar komt oom bij kijken dat de uitbetaling zeer onregelmatig plaatsvindt. Alhoewel het overbekend is en de docenten zich ervan bewust zijn dat het land financieel-economisch moeilijke tijden doormaakt, wordt er wel verwacht dat deze beroepsgroep hun bezoldigingen op tijd krijgen.

Docenten willen hun vergoeding in november

Nerkust beklemtoont dat het ook deze docenten en directieteams zijn die tijdens de lockdown vanaf 16 maart 2020 ook bezig zijn geweest strategieën te bedenken hoe het schooljaar 2019-2020 te redden en op een waardige wijze af te sluiten ten behoeve van de studenten. De Fols-voorzitter wijst erop dat november een bijzondere maand is vanwege de herdenking van 45 jaar staatkundige onafhankelijkheid en de docenten en onderdirecteuren van de middelbare scholen daarom extra uitkijken naar de uitbetaling van hun rechtmatige bezoldigingen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: