Het lot van politieke overlopers anno 2020

Enkele dagen terug las ik een publicatie over de politieke partij HVB. De heer Noersalim, Mohamed Faizel vertelde daarbij uit volle borst dat zijn partij, de HVB, de grootste oppositionele partij is in Suriname. Ik heb de documenten weer nagetrokken en het  bleek dat de heer Noersalim de waarheid sprak. Op 25 mei 2020 hadden 17 politieke partijen aan de verkiezingen deelgenomen. Echter, slechts zes politieke partijen t.w.:  de VHP, de NDP, de NPS, de ABOP, de BEP en de PL hebben zetel(s) behaald. Alle andere 11 politieke partijen  hebben geen zetel(s) behaald. Ter opfrissing geef ik hieronder de sterkte van de politieke partijen aan die zetels behaald hebben en ook 6 politiek partijen, met veel stemmen, maar die desondanks geen zetels behaald hebben.

De HVB behaalde op 25 mei 2020 landelijk 7.423 stemmen. Als wij de HVB  landelijk zouden bekijken en een analyse zouden maken dan gaat u als lezer tot andere ontdekkingen komen. Mijn analyse is dat de HVB op het Ministerie van Binnenlandse Zaken een rotzooi gemaakt heeft door vrienden en familieleden goed te accomoderen. Ik wil hierbij slechts een voorbeeld aanhalen. De secretaresse van de minister van Binnenlandse Zaken,  een zekere S. M. verdient per maand  SRD 11.076,00 ( zie lijst ± 400 beleidsadviseur ). Het salaris van deze secretaresse is, naar nu blijkt, meer dan het salaris van een Hoofdinspecteur van Politie. Een Hoofdinspecteur van Politie heeft een salaris van maximum SRD 10.510,00 ( uit de krant gehaald bij de nieuwe salarisreeks van de politie).

De HVB kreeg alle ruimte van de voormalige  president

De HVB heeft alle ruimte gehad van de vorige  president om a la dol mensen in dienst te nemen of hun AO-contracten te verlengen. Een voormalige PALU-topper (ex parlementariër)  is al boven de 70, maar hij blijft maar ‘hangen’ bij CBB. Hij is bezig hemel en aarde te bewegen om nu nog als beleidsadviseur zijn diensten te blijven geven, terwijl tientallen jonge Surinamers met een Bachelor- en Master-opleiding op zak nog werkzoekenden zijn. Niet alleen bij CBB , maar ook een oude oom Tom van LVV die ook dicht bij de 80 jaar is en denkt dat hij onvervangbaar is en de grootste rijstdeskundige van Suriname speelt, doet zijn best om binnen te blijven. Ik heb niks tegen deze personen, maar als mens moet je toch voelen dat je na 60 jaar (volgens de personeelswet) plaats moet maken voor anderen.

De heren Noersalim, Waidoe en Sapoen weer voor de politieke geest halen

Deze drie heren zijn de afgelopen jaren erg veel opgevallen in politiek Suriname. Van de gekozen leden Sapoen en Waidoe van de PL is algemeen bekend dat zij zijn weggelopen en de heer Noersalim, die niet gekozen was, werd minister van Binnenlandse Zaken.

De lezers kunnen zelf boordelen welke “politieke beloning” deze overlopers vandaag de dag van de Surinaamse kiezers gehad hebben.

Ik beëindig dit artikel met een citaat van de filosoof Socrates (±469 – ±399) dat als volgt luidt:”  Wie niet tevreden is met wat hij heeft, zal ook niet tevreden zijn met wat hij krijgt’.

Hardeo Ramadhin

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: