Gouden huwelijk & Diamanten huwelijk in Wanica Noord-West

Het vieren van huwelijksjubilea is een bijzonder moment. In Wanica heeft het echtpaar Jagdiespersad Jarbandhan en Shantiedebie Balak hun Gouden huwelijk mogen gedenken en het echtpaar Jainath Bhagwatpersad  en Roselina Klawatie Lalmohamed zijn hun Diamanten huwelijk. Dagblad Suriname verkreeg de volgende informatie van BIC Wanica Noord-West. Beide echtparen zijn op 01 november gehuldigd. Ze ontvingen uit handen van Adjunct-districtssecretaris R. Seetaram elk een bloemstuk, een oorkonde en de bijbehorende gesloten enveloppe met inhoud.

Echtpaar Jagdiespersad Jarbandhan en Shantiedebie Balak ( 50 jaar gehuwd)

Dit echtpaar stapte op 12 september 1970, dus 50 jaar geleden, in het huwelijksbootje. Echtgenoot Jarbandhan Jagdiespersad zag het levenslicht op 25 februari 1947 in het district Suriname. Hij heeft eerst gewoond te Welgedacht C en daarna te Leiding 16. Hij komt uit een gezin van 15 kinderen (7 jongens en 8 meisjes), waarvan hij het derde kind is. Hij bezocht de Openbare school bezocht aan de Wayamboweg tot en met de vijfde klas, waar B.O kantoor Koewarasan gevestigd is. Na het verlaten van de school op zijn 12e jaar, hielp hij zijn ouders in de landbouw. Hij heeft daarna als losse arbeider gewerkt in de landbouw en hij heeft ook bouwwerkzaamheden verricht. Echtgenote Shantiedebie Balak zag het levenslicht op 8 januari 1955 in het district Suriname. Zij heeft gewoond te Leiding 10a en komt uit een gezin van 13 kinderen (6 jongens en 7 meisjes), waarvan zij het 2e kind is.  Zij heeft de Openbare school,  Anton Resida te Leiding 11 tot en met de 3e klas bezocht. Mevrouw Balak Shantiedebie verliet de school op haar 12e jaar en hielp mee met de huishouding en deed oppas voor haar broertjes en zusjes. Vanaf haar 30ste heeft ze gewerkt als losse arbeider  voor het Bacoven bedrijf Jarikaba, Surland nu bekend als FAI voor ongeveer 7 jaren. Hierna heeft ze in een restaurant gewerkt als keukenhelpster aan de Houttuinweg voor ongeveer 6 jaren. Ze heeft daarna thuis bij meneer Harry Tjin aan de Sir Winston Chirchullweg gewerkt als interieurverzorgster voor ongeveer 2 jaren en was ook kantinehoudster geweest op de O.S. Koewarasan voor ongeveer 27 jaren, tot haar pensionering. Het huwelijk is gearrangeerd door de wederzijdse ouders. Uit dit huwelijk zijn er 6 kinderen geboren (2 jongens en 6 meisjes), waarvan 1 jongen is te komen overlijden. Verder hebben ze 7 kleinkinderen (3 jongens en 4 meisjes) en 5 achterkleinkinderen ( 2 jongens en 3 meisjes).

Echtpaar Jainath Bhagwatpersad  en Roselina Klawatie Lalmohamed ( 60 jaar gehuwd)

Het echtpaar trad op 29 oktober 1960 in het huwelijksbootje. Echtgenoot Jainath zag het levenslicht op 21 april 1942. Hij heeft aan de Welgedacht A no.60 gewoond en komt uit een gezin van 5 kinderen (3 jongens en 2 meisjes), waarvan hij het 1ste kind is. Hij bezocht de Lagere school te Pad van Wanica (waar thans de Zondagmarkt is) tot de 3ᶱ klas. Na het verlaten van de school, hielp hij zijn ouders in de landbouw voor ongeveer 2 jaren. Daarna heeft hij voor Bruynzeel Houtzagerij gewerkt gedurende ruim 2 jaren. Tijdens de werkzaamheden bij Bruynzeel kreeg hij een ongeluk aan zijn voet, waardoor hij verplicht in shiftverband moest werken wat hij niet wilde. Op zijn 18e stapte hij in het huwelijksbootje.  Op zijn 19e,  na het verlaten van Bruynzeel, heeft hij de busroute lijn 2 (busbedrijf Alli) en PL (de Ster) onderhouden voor ongeveer 3-4 jaren. Op zijn 22ste  werkte hij voor een truckbedrijf Nanhekhan voor 3 jaren in de functie van  truckchauffeur. Hierna werkte hij voor Suralco in de functie van monteur voor 28 jaren tot zijn pensionering.  Hij had ook zijn eigen onderneming (winkel, bar en barbershop) aan de Mawakaboweg.

In zijn jonge jaren bespeelde hij de harmonium en was hij aangesloten bij een muziek formatie genaamd “Bhagwat Prem Sangeet Samadj”. Tevens was hij lid van een toneelgroep “ Mahabharat”. Hij heeft in zijn jonge jaren Hindi-les gevolgd en verzorgde lezingen tijdens rouwzittingen. Hij heeft de mandir aan de Mawakaboweg opgericht. Hij kookte voor hindoestaanse feesten in alle districten. Echtgenote Lalmohamed Roselina Klawatie zag het levenslicht op 27 november 1942, in het district Suriname. Zij heeft gewoond aan de Indira Gandhiweg  no.4 en komt uit een gezin van 5 kinderen (1 jongen en 4 meisjes), waarvan zij het 4e kind is. Zij heeft de O.S. Geenesschool bezocht t/m de 6e klas en haar getuigschrift behaald.  Nadat ze de school verliet, heeft ze kniples gevolgd te Saron voor 6 maanden. Op haar 17e jaar stapte huwde zij met Dhr. Jainath Bhagwatpersad. Zij heeft zich, samen met haar echtgenoot nog heel lang bezig gehouden met de onderneming. Als hobby heeft ze zingen. Het huwelijk is via een zwager van  Lalmohamed Roselina die bevriend is met Jainath geregeld. Het echtpaar heeft twee dochters en twee kleinkinderen.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: