Doorzettingsvermogen troef bij voortbestaan Pharmport

Pharmport bestaat vandaag 15 jaar en heeft daarom besloten om terug te geven aan de maatschappij. Klanten van het bedrijf kunnen de hele maand november in aanmerking komen voor 15% korting op alle producten in het assortiment. Het bedrijf staat bekend om haar herbale producten zoals de Keling Pil tegen nierstenen en de Tolak Angin.

De producten van Sido Muncul, waaronder de Vitamine C, zijn op dit moment vanwege de Covid-19-situatie ook heel bekend en versterken de weerstand. Tolak Angin, herbale pastilles bestaande uit nootmuskaat, munt, gember en honing, helpen tegen een opgeblazen gevoel en bij een beetje keelpijn.

Garry Chin Jen Sem, assistant-manager van Pharmport, zegt dat het bedrijf ondanks de crisis rond 2016 een gestadige groei kent. Dat wijt hij onder meer aan doorzettingsvermogen. De koersstijgingen en devaluatie van de Surinaamse munt maakten dat alle prijzen in de winkels stegen en de koopkracht van iedereen begon te dalen. Toch heeft het bedrijf aldoor geprobeerd haar kennis over een gezonde levensstijl met de samenleving te delen.  “We proberen ze uit te leggen waarom het goed is. Uiteindelijk is gezondheid bezit nummer 1 van de mens, je moet er eigenlijk altijd geld voor over hebben. In Suriname is voedsel nu nog het belangrijkste: men koopt liever een nasi of zoete frisdrank in plaats van gezond te eten. Dus we proberen de mensen uit te leggen waarom het belangrijk is om op je gezondheid te letten en gezonde producten te leren gebruiken”, zegt Chin Jen Sem.

Hij zegt dat preventie erg belangrijk is, maar aan de andere kant moeten er ook gewoon geneesmiddelen voorradig zijn in gevallen waarbij mensen – soms buiten hun schuld om – ziek worden. Pharmport staat niet alleen bekend om haar herbale producten, maar ook vanwege haar geneesmiddelen zoals hoestdrank en maagpap, die zonder recept te verkrijgen zijn bij apotheken en drogisterijen. Het bedrijf is ook de alleenvertegenwoordiger van Moderne Insuline in Suriname en neemt deze af van topfabrikant Novo Nordisk. De audits, waarvan de meest recente in oktober, zijn tot nu toe succesvol doorstaan. Dat wil zeggen dat het bedrijf een heel goed coachingsysteem heeft en de kwaliteit van de insulineproducten waarborgt, vanaf de fabriek tot in haar magazijn tot de klant zelf, in dit geval de apotheek.

In verband met haar vijftiende jaardag kunnen klanten van het bedrijf de hele maand november in aanmerking komen voor 15% korting op alle producten in het assortiment, met uitzondering van geneesmiddelen. Via diverse radiostations en de facebookpagine van het bedrijf worden giveaways en pakketjes gedeeld met de samenleving. Wie een vraag over het bedrijf of de producten goed beantwoordt, komt in aanmerking voor pakketten bestaande uit onder meer bloedglucosemeters, bloeddrukmeters, herbale pastilles, Tolak Angin roll om, afslank herbals, Myolaxin smeersels, Vitamine C 1000 mg, mond- en neuskapjes en/of handsanitizers. Pharmport is onderdeel van de Intermed Groepp, die uit ruim elf bedrijven bestaat. Enkele bekende zusterbedrijven zijn Intermed Caribe, MDC, Diapura, DiaBetre en Clevia Park.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: