VS: Amerikanen massaal naar stembus

De Amerikanen gaan dinsdag naar de stembus voor wat gerust historische verkiezingen mogen worden genoemd. Krijgt de zittende Republikeinse president Donald Trump een tweede termijn of verliest hij de strijd van zijn Democratische uitdager Joe Biden?

De Amerikaanse kiezers beslissen niet alleen wie er de komende vier jaar in het Witte Huis woont. Ze kiezen ook een nieuw Huis van Afgevaardigden en een deel van de Senaat. In de peilingen staan de Democraten bij de strijd om het Huis van Afgevaardigden op voorsprong. De partij van Biden doet ook een poging de nu nog door Republikeinen gedomineerde Senaat te heroveren. Er wordt gestemd over 35 van de 100 zetels in de Senaat. Daarvan zij er nu 23 in Republikeinse en 12 in Democratische handen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: