Ook aanloop slagerij verandert

 Prijslijst :  
BiefstukSRD 60p/p
Steak gepriktSRD 60p/p
Steak gehakSRD 50p/p
SukadeSRD 50p/p
Schijf zonder been               SRD 50p/p
PouletSRD 50p/p
Lende schijf                SRD 47,50p/p
Ronde soepSRD 45p/p
SinaSRD 45p/p
Soep vleesSRD 45p/p
Kraak been soepSRD 45p/p
Rib schijfSRD 45p/p
Ribben soepSRD 40p/p
Schijf met been SRD 45p/p
Soep beenSRD 5p/p

In vergelijking met een paar maanden is de aanloop veel veranderd, zegt een slagerijhouder aan de krant.  “Je mag van geluk spreken als je twintig klanten per dag hebt, als slagerij die niet bekend staat. Maar voor mij is het toevallig anders. Na jaren heb ik toch mijn klantenkring opgebouwd, dus van de aanloop heb ik niet veel te klagen. Ik kan wel zeggen dat het vergeleken met een jaar de aanloop wel met 30% is verminderd.”  “De prijzen zijn verhoogd. Om een kilo rund te kopen moet je nu wel behoorlijk veel geld op zak hebben. De prijs varieert tussen SRD 100 tot SRD 150 per kilo”, zegt een burger. “Vroeger kon je voor die ene pond nog SRD 25 tot SRD 30 betalen, maar nu is het SRD 40 en SRD 50. Met mijn budget kan ik helaas een keer in de maand rundvlees eten. Men zegt als je iets niet kan permitteren dan moet je het niet doen, maar soms heb je die ‘lostoe’ wel om iets anders te doen dan dagelijks.”

Een andere slager gaf aan dat hij zelf ook niets aan de prijzen kan doen. “Als ik mijn prijzen zak, kom ik ook niet uit als ondernemer in deze dure tijd. Momenteel vecht ik ook om mijn personeel te betalen, want de zaak draait niet elke dag optimaal. De situatie dwingt elke ondernemer om verder te gaan denken en te creëren. Uiteindelijk heeft mijn personeel ook een leven en hun eigen vasten te betalen. Hun in de steek laten kan je niet doen. Maar als de situatie niet verandert, gaan wij uiteindelijk het ook anders moeten aanpakken. Op een gegeven moment raakt de voorraad ook leeg.”

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: