Naarstig op zoek naar oplossingen voor studenten Cuba

Een team, bestaande uit 7 personen, is samengesteld en bijeengeroepen om een oplossing te vinden voor de groep studenten die in Cuba studeert, laten enkele insiders weten. Recentelijk is gebleken dat de financiering voor het vervolgen van de studie op losse schroeven is komen te staan. De streefdatum voor een oplossing was 26 oktober, omdat op die datum de studies op Cuba weer van start zijn gegaan. De clustergroep zoekt nu naarstig naar oplossingen, samen met de regering. Er zijn overeenkomsten met zorginstellingen, die de derde termijn van het vorig studiejaar ongeveer 25.000 euro nog moeten storten. Deze bedragen moesten in oktober uiterlijk eerste week november gestort zijn, anders kunnen de studenten hun tentamens niet maken.

Multinationals

De situatie is urgent en de studenten maken zich daar ernstig zorgen over, laten enkele personen weten. Momenteel wordt ook gesproken met multinationals, die kunnen helpen met de overbrugging van de financiële middelen. Voor het nieuwe jaar is ruim USD 285.000 nodig. 

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: