DSB: SRD 3,33 per maand dekt slechts de helft van de gepaarde kosten

DSB-klanten leken vrijdag verrast met SRD 10 aan kosten ten laste van hun spaarrekening. Dit leidde tot vele vragen bij klanten die niet begrepen waar deze kosten vandaan kwamen en wat dit voor hun spaartegoeden betekende. Bij navraag bij de directeur van DSB Steven Coutinho gaf hij aan: “In de maanden april, mei en augustus van dit jaar hebben wij via onze informatie blad ‘DSB I Infoblad’ dat ook standaard op de website staat, breeduit bekend gemaakt dat de kosten op spaarrekeningen verhoogd zouden worden van gratis naar een redelijke vergoeding op kwartaalbasis van SRD 10 per spaarrekening. Dat is SRD 3,33 per maand en nog steeds goedkoper dan de SRD 6,50 die er in rekening gebracht wordt voor girorekeningen.”

Op de vraag of DSB de enige bank is die deze kosten in rekening brengt, was zijn antwoord: “Zeker niet. En ik begrijp van enkele collega’s dat wij ook niet de laatste zullen zijn. Meer banken beginnen zich te realiseren dat ze zowel vaste als ook variabele kosten hebben per rekeningsoort die een klant bij de bank aanhoudt. Ik kan je verzekeren dat de SRD 3,33 per maand die wij nu in rekening brengen, deze vaste en variabele kosten nog niet eens voor de helft dekken. Daarentegen is een internetspaarrekening bij DSB geheel gratis en bovendien ontvangen onze klanten ook nog eens een hogere spaarrente op hun spaartegoeden!”

Op de vraag waarom dan dit tot zoveel consternatie heeft geleid, antwoord Coutinho: “Ik denk dat veel mensen gewend zijn diensten veelal gratis te krijgen bij een bank. Ik hoop dat klanten begrijpen dat wij een commerciële instelling zijn. Aan ieder klantcontactmoment zijn er kosten verbonden: vanaf het moment dat de klant met ons in contact komt, tot het inleveren van de documenten, het versturen van een pasje, tot het beantwoorden van eventuele vragen van de klant – alles kost tijd en moeten middelen ingezet worden om die dienst op een goede en kwalitatieve manier te leveren. Hiervoor vragen wij nu een redelijke vergoeding. DSB – na een paar moeilijke jaren – is weer hard op weg om in 2020 de sterkste bank van Suriname te worden en dat komt omdat we dit jaar bepaalde besluiten hebben genomen die daarvoor gezorgd hebben. Dit is een van die besluiten.”

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: