Reisagent wint van KLM

In de kortgedingszaak van reisagent Does Travel & Cadushi Tours tegen vliegmaatschappij KLM is vrijdag vonnis gewezen. KLM had de reisbureaus per 9 juli aangeschreven dat zij per die datum geen provisie meer zou betalen aan de reisagenten. De bekendmaking van de luchtvaartmaatschappij dat haar tickets vanaf 9 juli in Suriname uitsluitend verkocht zouden worden bij het KLM-hoofdkantoor aan de Hofstraat viel verkeerd bij de reisagenten, die daardoor de inkomsten uit de ticketverkoop dreigden mis te lopen.

Het gaat om een commissie van 6 procent per ticket. Dat is vastgelegd in een staatsbesluit. Het reisbureau Does Travel & Cadushi Tours spande een rechtszaak aan en vroeg dat KLM zich moet houden aan het vastgestelde percentage in het staatsbesluit. “De rechter heeft dit verzoek toegewezen en een dwangsom opgelegd  van SRD 10.000 tot een maximum van SRD 1.000.000 voor iedere keer dat KLM zich niet houdt aan het staatsbesluit, waarin is opgenomen dat KLM 6 procent provisie moet betalen”, vertelt raadsman Guno Castelen namens Does Travel & Cadushi Tours.

RB

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: