Plan Paramaribo Twin Tower weer uit de ijskast

‘In 2011 kondigde Ramon Abrahams het ook al aan’

Goed geïnformeerde politieke bronnen hebben Dagblad Suriname te kennen gegeven dat er momenteel wordt gekeken naar mogelijkheden voor een “twin tower” in Paramaribo. De beoogde locatie is aan de Anton Dragtenweg waar het kantoor van Sail NV staat. Het zou gaan om een public-private partnership, waarvan de regering Santokhi-Brunswijk voorstander is. Twin towers zijn zogenaamde identieke wolkenkrabbers, die vaak voor meerdere doeleinden gebruikt worden. In het geval van de Surinaamse twin towers zou het gaan om kantoorgebouwen, die vele diensten zouden kunnen herbergen. Opmerkelijk is dat het niet voor het eerst is dat er een plan gemaakt wordt voor een twin tower in Paramaribo.

Tijdens de eerste regeerperiode van ex-president Desi Bouterse was er al zo een plan. Het zou toen gaan om een nieuw gebouw voor het ministerie van Openbare Werken. Op 29 december 2011 kondigde de toenmalige minister van Openbare Werken, Ramon Abrahams, tijdens zijn oudejaarstoespraak aan dat een aanvang zou worden gemaakt met de bouw van een nieuw kantoorgebouw voor het ministerie. Dit gebouw zou eind 2012 af moeten zijn. De minister gaf daarbij aan dat het ontwerp reeds klaar was. Het zou gaan om een twin tower-gebouw, voorzien van een park en een ondergrondse garage. Dat ontwerp werd toegewezen aan het Architectenbureau Ulrich Babb. Het is niet bekend wat de kosten waren van het ontwerp. Wat wel vaststaat, is dat de torens nooit uit de grond zijn gerezen. Het is nu afwachten op wat zich voltrekt met het nieuwste plan voor twin towers in Paramaribo.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: