Nederland:Kabinet geeft voorlopig geen staatssteun aan KLM

Het kabinet geeft voorlopig geen staatssteun aan KLM. Dat heeft minister van Financiën Wopke Hoekstra laten weten in een brief aan de Tweede Kamer. Het kabinet eist als voorwaarde voor de steun dat het personeel van KLM vijf jaar salaris inlevert. Een deel van het personeel, waaronder de piloten, weigert zich hieraan te binden. Hoekstra noemt tegen over de NOS de opstelling van de piloten ‘risicovol’ omdat KLM zonder staatssteun failliet zou kunnen gaan.

KLM-president Pieter Elbers doet een beroep op de piloten om alsnog akkoord te gaan met een nieuwe, speciale commitment-clausule die hen bindt aan langer lopende ingrepen in de arbeidsvoorwaarden. Hij vreest dat de de staatssteun van het kabinet in gevaar komt als zij dat niet doen.

In een persverklaring noemt Elbers het betreurenswaardig dat het niet gelukt is volledige steun te krijgen voor het KLM-voorstel. ‘Dit was de laatste benodigde stap voor de goedkeuring vanuit het kabinet. Zonder deze lening komt KLM deze moeilijke tijd niet door. Dit maakt deze impasse uiterst zorgelijk.’

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: