‘Boris Johnson overweegt nationale lockdown’

De Britse premier Boris Johnson overweegt opnieuw in een nationale lockdown te gaan volgende week, omdat de ziekenhuizen het steeds grotere aantal coronapatiënten niet meer aan dreigen te kunnen. Dat meldt The Times op basis van ingewijden. De lockdown zou woensdag in moeten gaan en de hele maand november moeten duren.

De maatregelen worden nog bediscussieerd, aldus de Britse krant. Maandag geeft Johnson volgens The Times een persconferentie, waarin hij mogelijk aankondigt dat alles dicht moet, behalve essentiële winkels en sommige onderwijsinstellingen. Maar het zou ook nog kunnen dat hij alleen voor bepaalde regio’s lockdowns aankondigt.

Het Verenigd Koninkrijk meldde vrijdag 24.405 coronabesmettingen en 274 doden. Op dit moment zijn in totaal ruim 46.000 mensen gestorven aan de gevolgen van het virus. Als de tweede golf niet word ingedamd, vrezen wetenschappers dat het dodental de 80.000 passeert.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: