Goud voor Surinaamse Taekwondoïn

Atleten van de Kimmoo Taekwondo Academy Suriname hebben prijzen gewonnen tijdens het online Poomsae Brasil Taekwondo Festival 2020, gehouden op 10 oktober, en de Virtual Range Open Poomsae Competitie 2020 van 2 oktober tot 4 oktober. De online stijlpatroon (poomsae) wedstrijden zijn door de komst van Covid-19 een niet meer weg te denken wedstrijd onderdeel geworden bij sport Taekwondo. Poomsae lopen is een veilige manier van sporten, waarbij de atleet zijn technieken kan verbeteren zonder dat er contact is met een partner. Het steeds beter worden in het lopen van het stijlpatroon vraagt van de atleet doorzettingsvermogen en discipline. De Kimmoo Taekwondo Academy Suriname is in april gestart met deelname aan deze wedstrijden. Mede door de inzet van de atleten, die dagelijks hebben getraind met ondersteuning van bevriende trainers uit het buitenland, zijn de eerste resultaten na al de inzet behaald.

Jochi Poomsae Brasil Taekwondo Festival

Aan het Jochi Poomsae Brasil Taekwondo Festival 2020, welke gehouden is op zaterdag 10 oktober, deden 62 atleten uit 11 landen mee. De Kimmoo Taekwondo Academy Suriname heeft deelgenomen met 3 atleten, 2 dames in de U-15 en U-17 klasse en een heer in de U-17 klasse. Alle 3 atleten hebben een prijs gewonnen. Cheyenne Tjin Hin Tjoe won goud in de U-15 dames klasse, Shamaira Bhagwandas en Yashvir Gopal wonnen beide zilver in de U-17 klasse voor respectievelijk dames en heren. Tijdens de Virtual Range Open Poomsae Competitie 2020 met de finale op 4 oktober won Janaya Malone Brons in de K3 U-17 dames klasse. Aan dit toernooi namen 576 atleten deel uit alle delen van de wereld. Tijdens deze virtuele toernooien moeten de atleten voor per wedstrijdronde een filmpje via YouTube opsturen van de door hun gelopen stijl patronen. Deze filmpjes worden live op YouTube beoordeeld door internationaal erkende stijl scheidsrechters.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: