50 atleten klaar voor de start van de South American Road Classic Race

De 50 atleten voor de South American Road Classic Race zijn geselecteerd en ready voor de start op zondagmorgen 1 november aanstaande om 06:05 uur. Gilberto Aloeboetoe, Janiek Pomba, Jonathan Baktawar, Jean Claude Jantie en Andre Jokoe zijn de mannelijk atleten met de 5 beste inschrijftijden. Bij de dames zijn het onder andere Irene Tijndal en Sefanja Wielzen. Na een selectieprocedure, waarbij online aangemeld moest worden met een inschrijftijd op de 10 km, heeft de Atletiekbond de 50 snelsten geselecteerd. 14 vrouwen en 36 mannen zullen onder bijzondere omstandigheden starten. Doordat er een Covid-protocol is voor deze race krijgen de atleten op 27 en 28 oktober hun startpakket thuis geleverd. In het pakket zitten onder andere het borstnummer, de timingchip en het wedstrijdreglement. Er vindt op donderdag 29 oktober via het Zoom medium een infosessie plaats voor atleten, juryleden en overige officials om in het bijzonder de start van de loop en het Covid-protocol met hen door te nemen. De atleten zullen niet tegelijk starten. Steeds zullen 4 atleten starten en na 30 seconden weer 4. Bij zowel de start als bij de finish zullen de atleten over de timingmatten moeten lopen om hun start- en finishtijd te kunnen registreren. Deze aangepaste startwijze is om de Covid-maatregelen in acht te nemen.

Route

De loop start op het Onafhankelijkheidsplein voor het gebouw van De Nationale Assemblee, en via Kleine Combéweg, Kleine Waterstraat, Cornelis Jongbawstraat naar de Anton Dragtenweg tot het keerpunt ter hoogte van de Bonistraat en terug via dezelfde route. Deze route zal tussen 05:00 uur en 08:00 uur afgesloten zijn voor het wegverkeer. De duur van de loop is gesteld op maximaal 1 uur en 15 minuten. De uitslag wordt na de loop via email en WhatsApp aan de deelnemers bekendgemaakt. Daarmee zal dus de prijsuitreiking niet op locatie plaatsvinden. Er is een overall klassement, dat wordt opgesplitst in dames en heren. De nummers 1 tot en met 3 bij de dames en de heren ontvangen een trofee. De nummers 1 tot en met 8 krijgen allemaal een geldprijs. Alle deelnemers krijgen tevens een presentje van de Atletiekbond thuis geleverd, waarbij meteen de timingchip moet worden teruggegeven. De Atletiekbond respecteert het Covid-protocol, dat op tijd is doorgespeeld aan de atleten. Ook in de voorbereiding en het natraject is rekening gehouden met het protocol. Ondanks het extra werk voor het kleiner aantal atleten dan gewend, kijkt de Surinaamse Atletiek Bond uit naar een mooie race.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: