Taiwan al tweehonderd dagen zonder lokale besmettingen

Taiwan heeft al tweehonderd dagen lang geen binnenlandse besmettingen meer geregistreerd. Het eiland met 23 miljoen inwoners is daarmee het land op de wereld dat het beste in staat is gebleken de epidemie onder controle te krijgen.

De laatste keer dat een Taiwanees door een landgenoot besmet werd met het coronavirus, was op 12 april. In totaal zijn er slechts 533 besmettingen geconstateerd en er waren niet meer dan zeven overledenen waarvan vaststaat dat het virus de doodsoorzaak was. Een tweede besmettingsgolf is uitgebleven op Taiwan.

Volgens deskundigen dankt Taiwan zijn succes aan een vroege sluiting van de grenzen, strenge reisbeperkingen, quarantaines die door technologie wordt bewaakt en het veelvuldig gebruik van mondkapjes. De eerdere ervaringen met het Sars-virus hebben er waarschijnlijk aan bijgedragen dat de Taiwanezen zich goed hebben gehouden aan de voorschriften.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: