Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is namelijk, wat koken we vandaag? Door de huidige situatie is het namelijk de maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende meer aandacht voor voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize T. had sebi yari; Huize B. had oker met runderlong;

Ingrediënten  Godjhia:1 kokosnoot; 250 gr. zelfrijzende bloem; water; 1 stukje gember (1 cm); 150 gr. suiker; snufje zout; ½ liter olie.

Bereiding Godjhia: De kokosnoot breken en raspen. Stoven met de suiker en gember. Kneed het deeg van de bloem en het water totdat het een samenhangend geheel wordt. Kneed het deeg rol het ( ¼ cm) en snijd hier rondjes uit. Op ieder rondje in het midden een schepje kokos leggen. De rondjes dichtvouwen door de uiteinden naar elkaar toe te brengen en dicht te knijpen. Verhit de olie en bak de koekjes hierin lichtbruin. Laten uitlekken.

( info recept: sranangkukru.net)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: