Zangeres Antara Nandy haar linked up met Suriname

Antara Nandy is een Indiase playbackzangeres uit Assam. Sudhir Binda vertelt het volgende over haar aan Dagblad Suriname. Binda is initiatiefnemer van de organisatie Real life Entertainment. De organisatie is de link up voor de Indiase zangeres ten behoeve van Suriname. Real life Entertainment zorgt voor haar exposure in ons land. Antara genoot meer bekendheid nadat ze de laatste rondes had bereikt en een van de drie beste vrouwelijke finalisten was geworden in de realityshow Sa Re Ga Ma Pa L’il Champs-2009 die werd uitgezonden op de populaire Zee TV.  Antara heeft nu veel liedjes op haar naam staan. Zo bijvoorbeeld “Ja Ud Ja Re”,  een modern nummer dat in augustus 2017 door Antara is uitgebracht, als ook  Assamees muziekvideo ‘Aakaxok Subo Khojo’. Ze doet in verschillende liveshows, zowel in India als ook internationaal haar optredens. Recent is ze op het platform van het programma “Jammin” te bewonderen geweest met de legendarische zanger Udit Narayan. Ze begon haar opleiding in Indiase klassieke muziek onder Padmashree Ustaad Rashid Khan op de leeftijd van 5 jaar. Later trad ze toe tot ITC Sangeet Research Academy. In 2013 trad Antara toe tot KM Music Conservatory opgericht door A. R. Rahman en begon haar opleiding westerse klassieke muziek. Ze is de winnares van Ullas en andere muziekwedstrijden tussen scholen op verschillende niveau’s. Antara won de categorie “Best Music – Music Video” in het “Delhi Shorts International Film Festival-15” voor haar eerste eigen compositie en muziek “YA DEVI”.  Ze werd in 2013 genomineerd voor de ‘Ramdhenu Viewers Choice Awards’ in de categorie Beste Zangeres. Ze is de ontvanger van de ‘Star Wars Award 2012’, uitgereikt door Dream Catchers, Singapore, en de Young Achiever Award in 2014, verleend door Integrated Council for Socio-economische vooruitgang, Kolkata. Ze is ook een Scholar bij Centre for Cultural Resources and Training – Govt of India (CCRT). Ze is de jongste Bengaalse zangeres die optreedt in de prestigieuze Durbar Hall, Kolkata.  In 2009 werd Antara geselecteerd voor de ‘Sa Re Ga Ma Pa Little Champs 2009’, een show die de springplank van haar leven bleek te zijn waardoor dit niveau in de zangwereld heeft bereikt.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: