Surinaamse kunstenaar Kurt Nahar

Een bekende Surinaamse kunstenaar is Kurt Nahar. Dagblad Suriname heeft de volgende informatie over de kunstenaar van Readytex Art Gallery. Op 1 oktober  jongstleden opende  de expositie Inter Sectionality: Diaspora Art from the Creole City, in het Harvey B. Gantt Center for African-American Art & Culture, in Charlotte, North Carolina in de VS. Het is de tweede locatie voor deze expositie. Onze Surinaamse kunstenaar Kurt Nahar maakt wederom deel uit van deze tentoonstelling, die wordt beschreven als een gedurfde multiregionale, multidisciplinaire curatoriële samenwerking en verkenning van de opkomst van de ‘Creole City’ als een lokaal, regionaal en wereldwijd fenomeen. De curators van Inter Sectionality: Diaspora Art from the Creole City zijn Rosie Gordon Wallace van Diaspora Vibe Cultural Arts Incubator (DVCAI) in Miami en Sanjit Sethi, directeur van de Corcoran School of the Arts and Design in Washington DC. Volgens hen moet de collaboratie dienen als een lens waardoor gemeenschappen en gemeenschapsleiders internationaal, zichzelf, hun diversiteit en hun onbeperkte mogelijkheden beter kunnen gaan begrijpen. De complexiteit en de diversiteit, vervat in de contemporaine kunstwerken, dragen bij aan de kritische dialoog die vooral in het huidige sociale en politieke klimaat, haast overal ter wereld steeds vaker en indringender gevoerd wordt. De expositie omvat thema’s in relatie tot de diaspora en ‘Creole City’ levensverhalen, herinneringen, politiek, mythen, religie en cultuur. De deelnemende kunstenaars vertegenwoordigen een breed spectrum van de Afrikaanse diaspora, met 25 kunstenaars uit 17 landen en 2 gastkunstenaars uit North Carolina.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: