Ballerina Ariëlla Eriks is winnares van het Festival FIDA 2020

De ballerina Ariëlla Eriks heeft Balletschool Marlène vertegenwoordigd op het Festival FIDA 2020 in Brazilië. Dagblad Suriname verneemt het volgende over haar. Ballerina Ariëlla Eriks heeft de eerste plaats behaald. En wel voor contemporaine dans met haar eigen choreografie, solo,  met als titel Inconspicuous. Deze jonge Surinaamse artiest behaalde ook het meeste aantal punten die de jury, bestaande uit internationale personen uit de danswereld, voor haar dansprestatie hebben genoteerd. Marlène Lie A Ling is de eigenaar/ dans choreograaf van Balletschool Marlène. Ze geeft het volgende mee. ‘Wij willen ook meegeven dat Ariëlla Eriks heeft deelgenomen aan een danscompetitie waarbij de overige dansers afkomstig waren uit alle delen van Brazilië. Dit keer vierde FIDA (Festival International de Danza Amazonia ) haar 27 jarig bestaan. Vanwege COVID 19 is dit jaar het Festival online ontwikkeld en gepresenteerd op YouTube. De organisatoren deelden mede dat ze alle voorzorgsmaatregelen in acht hebben genomen die  tijdens deze pandemie waren opgesteld. Desondanks heeft het Festival FIDA 2020 de meeste deelnemers ooit gehad. Dat Ariëlla Eriks tijdens  het Festival FIDA 2020 de eerste plaats heeft behaald geeft een bijzondere erkenning aan de academische en artistieke vorming van Balletschool Marlène. De choreograaf is natuurlijk heel blij met het bereikte resultaat.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: