Personeel BBS geeft overheid ultimatum tot en met woensdag

Minister Amoksi: ‘Ik ben bezig met Financiën’

Het personeel bij de Beveiligings- en Bijstandsdienst Suriname (BBS) geeft de werkgever tot en met woensdag 28 oktober de gelegenheid  om  correcties aan te brengen aan de bezoldiging van de leden. Dit is maandag besloten tijdens een algemene ledenvergadering. De bond is tot dan in beraad en zal de werkzaamheden hervatten onder protest. De alv werd bijeengeroepen nadat geconstateerd werd dat de bezoldiging van de leden verkeerd was geïmplementeerd. De fouten werden ontdekt nadat de BBS’ers afgelopen vrijdag hun loonstrookjes in ontvangst namen. “Je kunt geen twk krijgen van SRD 25.000 met een nieuwe bezoldiging van tussen de SRD 4.000 en SRD 5.000, maar dan hou ik in handen maar SRD 3.000. Er zijn leden die zelf SRD 800 hebben gehad. Hoe kom je rond?”, zegt een bestuurslid. Er wordt ervan uitgegaan dat er een salarisadministratiefout is gemaakt. Ondertussen is ook spoedoverleg geweest met Justitieminister Kenneth Amoksi. De bewindsman zou ruimte hebben gevraagd tot donderdag 29 oktober. Hoewel het hoofd van de afdeling salarisadministratie hen beloofd heeft de correcties eind november uit te voeren, vindt de bond dat gezien de financiële situatie van het land de leden het niet zo lang kunnen volhouden. Indien uiterlijk woensdag geen oplossing komt, zal er weer een alv worden belegd om verdere stappen te beslissen.

Minister Amoksi om een reactie gevraagd, zegt aan Dagblad Suriname dat hij maandag weer met de bond heeft gesproken. “Ik ben bezig met het ministerie van Financiën om iets uit te werken”, benadrukt de bewindsman. Hij stelt zowel zondag als maandag met de bond te hebben vergaderd en alle inspanningen te plegen om deze zaak zo snel mogelijk op te lossen. 

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: