Jerrel Vierklau heeft het tijdelijke met het eeuwige verwisseld

Jerrel Vierklau, lid vanaf het eerste uur van toneelgroep Asago, is heengegaan. Het nieuws heeft zich als een lopend vuur verspreid via social media. Jerrel bereikte de leeftijd van 50 jaar. Dagblad Suriname sprak met Humphrey van Hetten. Hij bevestigde het droevig nieuws. ‘Bij het begin van Asago ontdekte ik dat Jerrel Vierklau veel in zich had. Zodoende werd hij een persoonlijke vriend, een zoon van ons. Jolanda Wassenaar was met hem in het internaat Saron. We zijn door het leven gegaan als broer en zus. Hij is een van de laatste leden van het eerste uur van Asago. Jerrel Vierklau heeft ook zijn bijdrage geleverd aan het programma Jeugd Info. Persoonlijk zit ik in Nickerie in verband met een teraardebestelling. Ik sta een goede vriend bij. Daarnaast is er nog het heengaan van Inspecteur Kolf. Alles bij elkaar genomen was het een moment om gek van te worden toen ik het hoorde. Het verwerken dat ik nu zonder Vierklau verder moet, is heel moeilijk. Het is heel hard’, zegt Van Hetten. In rouw gedompeld, condoleert Van Hetten de nabestaanden, de fans en Asago. Hellen Veldbloem schreef het volgende op social media, ‘Jerrel Vierklau, samen met Jolanda Wassenaar en ik werkten in het Saron kinderhuis . Je herkende ons als spelers van Toneelgroep Asago. Je was gelijk weg van ons en wilde en zou ook komen toneel spelen. Ondanks wij 2 jonge begeleiders waren ,waren we wel zeer verantwoordelijk.  Je mocht van ons komen meedoen in Asago als je beloofde je school niet eronder te laten lijden. Je moest je diploma behalen anders mocht je niet meedoen. Dit was voor jou bedoeld als een stimulans. Je schoolprestatie verbeterde en je behaalde je diploma en ja je werd één van de beste spelers ooit die Suriname kent op toneel gebied. Van pupil tot toneelspeler tot huisvriend. Je was geen onbekende in de Bat en Balstraat toen. Wakka bun Jerrel Vierklau. We moesten altijd lachen. Je vader was dominee en jij was alles behalve een heilige boontje. Masra Langa Ju Anu Hori Iig Krosbee Ju Hatti’.

Clifton Braam schreef het volgende op sociale media, ‘wegrijden van het mortuarium en weer eens beseffen dat je Gods werk ook moet doen voor mensen dicht bij je… dat is keihard… Jerrel boiii’R.I.P.

Bryan Muntslag schreef het volgende: vanuit de artiestenwereld in Suriname is geschokt gereageerd op het heengaan van Jerrel Vierklauw  “Pa Sukru”, De toneelgemeenschap verliest hiermee een perfecte beoefenaar van de podiumkunst en voorvechter met betrekking tot de erkenning van deze vorm van kunst in het byzonder. Alle stake holders vertegenwoordigd in het Platform ter bevordering van Entertainment, Cultuur en kunst in Suriname condoleren hierbij de totale Surinaamse gemeenschap met dit smartelijk verlies van deze grote zoon. Waka bung, Pa Sukru’. Het regent tot nog toe van condoleance berichten. Ook namens directie en personeel van Dagblad Suriname wordt heel veel sterkte toegewenst aan de nabestaanden en aan het team Asago.(Foto: facebook)

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: