Het overleven van kleine ondernemers

Ventilatie is een belangrijk onderdeel zegt Vanessa een kleine ondernemer, die nagels doet en haren vlecht voor mensen. Zij gaf aan dat haar zaakje over 1 raam beschikt. Ik besloot niet verder te gaan met mijn zaak, maar zat daarna met de handen in het haar. De lasten die op mij afkwamen kon ik niet betalen. Om haar klanten toch een service te geven en ook te verdienen zit zij buiten onder een afdak met haar tafel vol haar- en nagelproducten. Ik beschik wel over een airco maar de lucht circuleert in dezelfde ruimte. “Dit is een heel goed idee voor kleine ondernemer”, benadrukt Vanessa. “Je bespaart en de klant geniet zo ook van de frisse lucht en de natuur en aan de ene kant blijf je, je diensten verstrekken en verdien je ook”. 

Een andere kleine ondernemer geeft aan dat zij haar hobby waarmee zij verdient even moest laten liggen. “Ik doe namelijk ook nagels maar de producten die ik nodig heb zijn nu nog duurder geworden. Ik heb nog producten over, maar je gaat uiteindelijk moeten leveren wat de klant wil en uit de 20 % producten die ik nog over heb ga ik dat niet kunnen doen.  Ik leef niet alleen van mijn hobby. Uit het salaris dat ik nu krijg, probeer ik het te overleven. Als ik misschien genoeg hebben kunnen sparen ben ik wel zeker dat ik weer zal beginnen met mijn business. Maar voor nu moet ik proberen  te overleven, mijn vaste lasten betalen en voeding op tafel zetten voor mijn gezin”.

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: