De burger vindt Liesbeth Venetiaan-Vanenburg veruit de beste First Lady

De samenleving vindt dat oud-First Lady Liesbeth Venetiaan-Vanenburg haar rol als Eerste Dame van het land het beste en meest prominent heeft vervuld. Dat blijkt uit een door Dagblad Suriname op haar website gehouden poll. 

1.176 Personen (70%) gaven de voorkeur aan Liesbeth Venetiaan-Vanenburg, gevolgd door Melissa Santokhi-Sheenacherry met 258 stemmen (15%) – terwijl ze pas drie maanden optreedt in haar als First Lady – en op de derde plaats Ingrid Bouterse-Waldring met 15% (245 stemmen).

Liesbeth Venetiaan-Vanenburg was First Lady van 15 september 1991 tot en met 15 september 1996 en van 12 augustus 2000 tot en met 12 augustus 2010. Zij is de langst dienende First Lady van Suriname. Vlak voor haar afscheid zei ze: ‘Ik heb deze periode als zeer prettig ervaren en ik heb geprobeerd er het beste van te maken. Er is veel op me afgekomen.’ Ze stond bekend als een makkelijk toegankelijke First Lady. Een van haar mooiste momenten was het bezoek met haar echtgenoot, president Ronald Venetiaan, op 20 november 2009 aan Paus Benedict XVI in het Vaticaan (zie foto).

Ingrid Bouterse-Waldring was First Lady naast haar man president Desi Bouterse van 12 augustus 2010 tot en met 16 juli 2020. Zij werd vooral bekend vanwege haar donaties aan projecten, stichtingen en instellingen.  Daarnaast raakte ze verzeild in een paar geruchtmakende zaken, waaronder die van de Waka Pasi in de Palmentuin en van beschuldigingen van diamantroof.

De huidige First Lady Melissa Santokhi-Sheenacherry is pas drie maanden actief in haar nieuwe functie. Maar, die drie maanden zal de jonge Eerste Dame niet snel vergeten. Het waren maanden waarin enkele aanstellingen van haar behoorlijk onder vuur kwamen te liggen en ze het mikpunt werd van spot op social media. Inmiddels lijkt de rust te zijn teruggekeerd en kan ze gaan werken aan een goede invulling van haar werk als First Lady, naast haar echtgenoot, president Chandrikapersad Santokhi.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: