Regering besluit tot bouw school in district Marowijne

Verkiezingsstunt voormalige regering Bouterse wordt door regering Santokhi tot realiteit omgebogen

De regering Santokhi-Brunswijk heeft besloten over te gaan tot de bouw van een school in het district Marowijne, zo verneemt Dagblad Suriname uit een betrouwbare bron. Hiermee doet de huidige regering wat de toenmalige regering Bouterse verzuimd heeft te doen. Het was de regering Bouterse, die vlak voor de verkiezingen van 2015 bekendmaakte dat er in Marowijne een VOS-scholengemeenschap en een landbouwcentrum zouden komen. Dat werd benadrukt bij de officiële onthulling van het naambord van de school medio mei 2015 (zie foto). De gebouwen zouden worden opgezet in Moengo, achter de openbare school Zinkkampoe. Het startsein voor de bouw werd gegeven door toenmalig ministers van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur Ashwin Adhin en Landbouw, Veeteelt en Visserij, Soeresh Algoe.

Verschillende sprekers zeiden dat het onthullen van het naambord een historisch moment was. ‘Jarenlang hebben de kinderen een middelbare school moeten ontberen. Zij waren genoodzaakt naar Paramaribo af te reizen en te verblijven om vervolgonderwijs te genieten. Dit alles zal na de opzet van de scholengemeenschap tot het verleden behoren’, aldus het ministerie in mei 2015. Dilip Sardjoe, adviseur van toenmalig president Desi Bouterse, zei bij de onthulling van het naambord dat deze belofte voor een middelbare school gedaan was door het staatshoofd. Hij zou de uitbreiding hiervan met een kleine universiteit niet hebben uitgesloten. 

Velen zagen de officiële handelingen als een verkiezingsstunt, het was immers vlak voor de verkiezingen in 2015. Uiteindelijk bleek het werkelijk een verkiezingsstunt te zijn geweest, immers de met veel tamtam aangekondigde VOS-scholengemeenschap moet nog steeds gebouwd worden. Het is nu de huidige regering die het initiatief heeft genomen om het project uit de kast te halen en werkelijk een aanzet te geven voor de bouw van de school. Of de school gebouwd gaat worden op de oorspronkelijke locatie is op dit moment niet duidelijk.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: