Rasoelbaks: ‘Capaciteit Hof zal worden uitgebreid met 5 tot 6 nieuwe rechters’

“Alle achterstanden in vonnissen en de nog op de oude wijze lopende zaken bij het Hof van Justitie zullen per maart/april 2021 worden bevroren, dus apart gezet om op de oude manier uit te procederen en projectmatig weggeschreven te worden middels ondersteuning van ervaren schrijvers uit de civil law rechtsfamilie”, zegt Iwan Rasoelbaks, waarnemend president van het Hof van Justitie. Hij sprak vrijdag tijdens een buitengewone openbare zitting na de beëdiging van 3 nieuwe advocaten. Rasoelbaks voerde aan dat vanaf maart/april 2021 aan de haal zal worden gegaan met de gemiddeld 115 nieuwe handelszaken per maand om te compareren na antwoord. “De capaciteit van het Hof zal aanstonds worden uitgebreid met 5 tot 6 nieuwe rechters om deze projecten een goed verloop te doen hebben. Als we allemaal deze route omarmen, zal de samenleving de komende 3 a 4 jaren de vruchten ervan plukken”, aldus de magistraat.

FR

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: