Mannenmode: Vice president Ronnie Brunswijk & glamour

Mannenmode is van even groot belang als de glitter en glamour van onze modieuze gorgeous, vrouwen. Dagblad Suriname had een gesprek met Acheber Jamin, president van GLAM Models en Top model, Renato Sewratan, betreffende kledingstijl. De vice president, Ronnie Brunswijk, blijkt een goede kenner te zijn van mannenmode. Deze conclusie kunnen wij trekken aan de hand van zijn kledingstijl. Dagblad Suriname neemt dan ook de vrijheid om zijn kledingstijl in dit artikel als voorbeeld mee te nemen.

Acheber Jamin, president van GLAM Models, geeft het volgende mee over de kledingstijl. In het algemeen is het van belang dat men zich kleedt aan de hand van de gelegenheid die zich voordoet; dit geldt zowel voor de mannen als voor de vrouwen. De internationale fashion industrie in de wereld heeft heel wat ontwikkelingen gekend. In Suriname lopen wij helaas wat achter, we zijn niet zo fashionable. We kleden ons aan de hand van wat de markt ons biedt. Het wordt wel tijd dat de Surinaamse markt moet zich gaat richten op de internationale fashion markt. De mannen trekken over het algemeen bekeken niet aan zoals het feitelijk gewenst is. Behalve als het vanwege de situatie vereist is. Dit zien we wel terug bij formele evenementen. Over de foto mag ik meegeven dat ik tevreden ben over de wijze hoe de persoon is gekleed. Op een van de foto’s  zien we de traditionele kleding. Traditioneel zijn de wegen en de gangen op vrijwel elk gebied bekend. We bewegen ons immers in een multi-culurele samenleving en daarom zijn dingen algemeen bekend. Elke groep van afkomst heeft zijn manier van kleden. In het geval van de vp is het een klederdracht van marron afkomst. Er moet ook gelet worden om welke gelegenheid het gaat. Bij het kleden moet men ook kijken naar de rol die men vervult in de samenleving, de positie, de functie, en wie je bent is ook van belang. Hetgeen men van je verwacht, dat ga je ook moeten uitstralen aan de hand van je uiterlijk, verzorging en kleding. Het is niet gewoon een pangi, het hangt ervan af wat je gaat doen, het is heel goed gemanifesteerd. De kleding is anoniem te noemen. De tweede is formal wear, afkomstig van Amerikanen. De kleurencombinatie is prima, als er niet voldoende wordt gelet op de combinatie kan dat best wel storend overkomen. Het is opmerkelijk dat de persoon is gekleed door een designer. De patronen en kleuren zijn heel goed gecombineerd. GLAM Models is een van de Surinaamse modellenbureaus. Met als founder Acheber Jamin Furgill

Top model Renato Sewratan

Hij is al zeker 15 jaar actief in de modellenwereld en heeft zowel Nationaal als Internationaal Campagnes mogen doen. Hij geeft het volgende mee. ‘Ik heb me eigen model, creatie gemaakt. Ik ben apart gebleven, en bekend geworden. De kleding hoeft niet duur te zijn; je moet weten je kleding voor een bepaald moment te zoeken. Persoonlijk kan je heel goedkoop kleding halen, merkloos, maar bij een combinatie zal men denken dat het een duur stel is. Je moet altijd jezelf blijven, hygienisch zijn en netjes overkomen. Als model moet je eerst verliefd zijn op jezelf, je moet zelf goed gekleed door het leven gaan voordat je jezelf kan verkopen aan de grote wereld. Als jij zelf niet weet wat je waard bent , geen zekerheid hebt, hoe ga je dan naar buiten,’ aldus Renato Sewratan. Renato is ook voedingsspecialist.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: