Recordaantal coronabesmettigen in VS

Op vrijdag is bij 84.218 mensen in de Verenigde Staten covid-19 vastgesteld, blijkt uit een telling van Reuters. Dat is een recordtoename van het aantal infecties in één dag. Het vorige record werd op 16 juli behaald, toen er 77.299 nieuwe gevallen werden gemeld.

Net als in veel andere landen, hebben ook de Verenigde Staten te maken met een opleving van het coronavirus. Onderzoekers van de Universiteit van Washington voorspellen dat het Amerikaanse dodental door covid-19 in februari de 500.000 zou kunnen bereiken.

Gezondheidsexperts hebben de exacte reden voor de stijging nog niet vast kunnen stellen, maar noemen factoren als lagere temperaturen die mensen naar binnen drijven, het klaar zijn met covid-19-maatregelen en studenten die terugkeren naar scholen en hogescholen.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: