Ondersteuning toch niet genoeg

“Ik kan me niet voorstellen dat er ondanks zoveel ondersteuning er nog mensen rondlopen die zich zelfs geen kleren kunnen permitteren om hun lichaam te bedekken. Er wordt ondersteund, maar je ziet de armen juist armer worden en de rijken rijker”, zegt Bianca tegenover de krant. De burger probeert een keer om de twee weken gezinnen blij te maken met tweedehandse kleren die zij verzamelt. “Er zijn nog veel mensen die het slecht hebben en ik probeer zo kleren te doneren aan hen of voeding.” Bianca benadrukt dat zij zelf niet zoveel op zak heeft om nieuwe spullen te kopen, maar door hulp van haar familie en vrienden uit het buitenland komt ze aan kleren om toch een handje te helpen. “Die kleren gaan ze niet kunnen eten, maar ik merk dat het ze heel blij maakt om tenminste een zak vol te krijgen. Ik zoek geen ondersteuning, maar wil alleen de mensen bewustmaken hoe moeilijk mensen het hebben. Je kan je soms helemaal niet voorstellen in welke situatie men verkeert. Dat je kinderen zelf ziet zonder kleding en die pas goed gekleed zijn wanneer ze naar de arts, school of een feestje moeten, zegt me heel veel.” Bianca gaf aan dat er toch mensen ertussen zijn die zich nog schamen om zich bloot te stellen voor ondersteuning. “k heb niet gezegd dat je zomaar mensen moet zitten zoeken om te helpen. Ik weet dat eenieder het druk heeft, maar help waar het kan. Als je iemand in een situatie ziet die onaangenaam is, probeer een handje te helpen waar het kan. Wij zijn er om elkaar te helpen en ondersteunen. Al is het niet veel, maar door die kleine beetjes geef je wel aan dat je het meent”, aldus Bianca.

TM

 
error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: