Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize N. had bitawiri moksi alesi met sojabrok sambel, rijpe banaan, komkommer en tomaat;

Huize E. had wild vlees en sim met aardappel;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: moksi alesi met sojabrok sambel, rijpe banaan, komkommer en tomaat, wild vlees en sim met aardappel;

Recept: Bananen chips

Ingrediënten: 4 groene bakbananen; olie; zout; 6 teentjes knoflook.

Bereiding Bananen chips: Schil de bananen en snijd of schil ze in dunne plakjes; Stamp de teentjes knoflook fijn en los op met 2 glaasjes water; Bak de plakjes in hete olie, als de chips al bijna klaar is een scheutje water met de knoflook erbij doen; Pas op: het kan spatten. Laat ze uitlekken en bestrooi ze met zout.

 ( Bron recept: https: sranangkukru.net)

 Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: