Afname aantal groentestandjes langs straten

Al geruime tijd valt het op dat de kleine ondernemers of groenteverkopers langs de straat afnemen . “In de tijd van de lockdown kon ik nog in mijn omgeving 5 verschillende groentestandjes vinden, maar nu zie ik er maar 1. Het was handig. Ik hoefde zo geen grote afstanden af te leggen en kon zo ook de enorme drukte vermijden”, zegt Elsje tegenover de krant. Niet alleen Elsje maar, vele andere burgers geven aan dat het kopen van groentesoorten gemakkelijker was dan nu. De ondernemers zelf geven aan dat ze begonnen zijn met ander werk en dat verkopen vermoeiend is geworden. “Ik moet nog wennen om die twee dingen onder de knie te krijgen naast mijn gezin”, aldus een groenteverkoper. Weer anderen geven aan dat ‘alles ook duur is geworden en dat zij dagelijks verre afstanden moeten af leggen om mee te doen aan de verkoop’. “Ik woon helemaal op Kasabaholo en ga helemaal naar Leiding voor verkoop. Ik had in het begin daarvoor gekozen, omdat er in mijn omgeving niet echt sprake was van verkoop. Maar nu alles een beetje genormaliseerd is, is het ook moeilijk geworden, vooral ook met de verhoging van de benzine. In het weekend doe ik nog aan de verkoopen kan ik zo ook wat bijverdienen”, zegt een fruitverkoper. “Zolang ik de mogelijkheid heb bij te verdienen, doe ik het. Alle kleine beetjes tellen.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: