Somohardjo wacht op uitspraak kortgedingrechter in Biza-kwestie

PL-voorzitter Paul Somohardjo zegt te wachten op de uitspraak van de kortgedingrechter in de kwestie, waarbij hij de vakbondsleider van het ministerie van Binnenlandse Zaken, Alisa Grant, naar het gerecht heeft gesleept wegens valse beschuldigingen aan zijn adres. Grant heeft op 30 september een petitie ingediend bij vicepresident Ronnie Brunswijk, waarin ze onder ander aangeeft dat Somohardjo seksistische opmerkingen op de werkvloer maakt. De politicus, die als staatsadviseur is benoemd, vertoeft vaker op het ministerie. Somohardjo zegt dat de rechter elk moment een uitspraak kan doen en kan nu al vaststellen dat de uitspraak in zijn voordeel zal zijn. Hij zegt dat hij onschuldig is. “Wie eerlijk en oprecht is, vreest niets”, aldus de politicus, die ook aangeeft dat de politie een onderzoek is gestart naar de beschuldigingen. De politicus zegt dat publieke figuren vaker het slachtoffer worden van valse beschuldigingen. Als voorbeeld haalt hij ook de komst van sociale media aan, waarbij vooral op Facebook er veel fakeberichten komen te staan over mensen. “Als ik geen actie zal ondernemen zal dit niet stoppen. Dit moet gewoon stoppen.” Indien de rechter in zijn voordeel beslist, zal Grant openlijk haar excuses moeten aanbieden via de lokale media, aldus Somohardjo.

Seshma Bissesar

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: