Nederland :Meer dan 9000 nieuwe besmettingen

Het dagelijkse aantal nieuwe besmettingen in Nederland is donderdag verder toegenomen. Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) meldt over het afgelopen etmaal 9283 nieuwe gevallen, 526 meer dan een dag eerder.

Amsterdam en Rotterdam zijn wederom de gemeenten met de meeste nieuwe gevallen, respectievelijk 805 en 677.

Naast het aantal besmettingen zijn donderdag ook het aantal nieuwe ziekenhuisopnames en sterfgevallen als gevolg van corona gestegen. Het RIVM meldt 111 opnames (zeven meer dan woensdag). Het aantal sterfgevallen door corona, 46 meldingen vandaag, is met dertien afgenomen ten opzichte van een dag eerder.

Volgens het Landelijk Coördinatiecentrum Patiënten Spreiding liggen er nu 2003 mensen met corona in het ziekenhuis, zestig meer dan woensdag. Daarvan liggen 463 patiënten op de intensive care-afdelingen, dertien meer dan een dag eerder.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: