Splashmaster Gilly & Dominicaanse Dembow stijl

Splashmaster Gilly heeft onlangs en mixtape gelanceerd. Dagblad Suriname verneemt het volgende van Splashmaster Gilly. Begin 2019 Introduceerde hij de Dembow stijl van Dominican Republiek aan Suriname. De Dembow stijl is een dans stijl met een uptempo beat/riddim van de Dominicanen. Zelfs maakte hij Kennis met deze stijl tijdens een samenwerking met een een top artiest van Santo Domingo om samen zo een track uit te brengen. Die track is intussen al uitgebracht waarvan er ook een video clip is geschoten heb in Santo Domingo  (Siente el Mambo ft Maceo) dus aan de hand van zijn verblijf in het land, het leren kennen van hun Cultuur en nu ook in Suriname zijn netwerk met de Dominicaanse gemeenschap, die hier woonachtig zijn heeft hij  besloten 10 van de meest bekende liederen van deze genre aan elkaar te Mixen inclusief eigen productie. Het gaat om songs van  de artiesten, El Alfa, Chimbala, badbunny,  Bulin, Maceo. De mixtape is goed ontvangen en is live te streamen, te beluisteren via You tube. ‘ het mooie ervan is dat ook de Surinaamse gemeenschap er helemaal Los op gaat. Dembow is een super dance style waar een ieder Los op gaat ook al verstaat niet iedereen Spaans maar iedereen heeft wel gevoel voor muziek en Rhythm.  Fcrecordz,  Lilyprotvshow & Fullcolour Entertainment poweren en staan ook achter dit project.

Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: