Momenteel de gerechten in onze Surinaamse keuken!

Een dagelijkse vraag is momenteel: wat koken we vandaag? Door de huidige situatie heeft vrijwel alles wat de klok slaat te maken met de Covid maatregelen in acht nemen en thuis blijven. Zodoende is er ook meer tijd om aandacht te schenken aan onze voeding. Dit heeft een directe invloed op hoe wij ons voelen en hoe wij functioneren. Het geeft ons lichaam energie. De Surinaamse gerechten hebben allemaal ook hun bekendheid. Wij zullen middels deze rubriek steeds een kijkje nemen in wat er dagelijks wordt klaargemaakt in onze Surinaamse keuken.

Huize T. had vis in massala, krobia en Kwie kwie mix;

Huize R. had zoet zure varken;

De gerechten die wij dus voor deze dag tegenkwamen waren: vis in massala, krobia en Kwie kwie mix, zoet zure varken

Recept: Phulauri

Ingrediënten Phulauri

250 gram dal ( gele spliterwten)

1 grote ui

5 teentjes knoflook

½ peper

1 theelepel djira

olie om te bakken

Bereiding Phulauri

De pesi schoon wassen en in ruim water ongeveer 3 uren weken. Daarna fijn wrijven op een siel (steen) of malen met de ui, knoflook en peper. De djira droog bakken en toevoegen. De massa goed vermengen en hiervan balletjes zo groot als een knikker vormen. De olie dampend heet laten worden en de balletjes bakken Gemakkelijker is de pesi kant en klaar te open in een goed gesorteerde zaak .

( Bron recept: https: sranangkukru.net)

 Khoesiaal P.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: