Jogi over incident Amoksi in DNA: ‘Het is een misverstand, veroorzaakt door het BOG’

Het incident waarbij vorige week donderdag Justitieminister Kenneth Amoksi in de vergaderzaal van De Nationale Assemblee (DNA) zat en achteraf pas bleek dat de bewindsman toch Covid-19 positief is, kan volgens VHP-parlementariër Mahinder Jogi niet toegeschreven worden aan de schuld van Amoksi. Jogi zegt aan Dagblad Suriname dat de bewindsman in eerste instantie via een WhatsApp-berichtje door het Bureau voor Openbare Gezondheidszorg (BOG) gemeld werd dat hij negatief was getest. Pas toen hij al geruime tijd in het parlementsgebouw zat, kwam een lijst binnen bij de president, waaruit bleek dat Amoksi toch Covid-19 positief was getest. “Het is een misverstand, veroorzaakt door het BOG. Het is wel ernstig, want de president heeft ook terstond telefonisch contact opgenomen met de medici. Wij kunnen alleen hopen dat anderen niet zijn besmet hierdoor”, benadrukt de parlementariër.

Ondertussen heeft NDP-fractieleider Rabin Parmessar in een brief aan assembleevoorzitter Marinus Bee zijn gal gespuugd over de wijze waarop De Nationale Assemblee functioneert. De voorzitter zou zich niet houden aan het Reglement van Orde. De fractie is het absoluut niet mee eens dat Parmessar het woord was ontnomen tijdens de openbare vergadering van 15 oktober. Hij werd met de politie de zaal uitgezet. De fractie is bezorgd over de veiligheid rond Covid-19. Volgens de NDP worden de protocollen niet nageleefd door de regering.

FR

error: Kopiëren mag niet!