Het is drukker voor de markt dan binnen de markt

Het is drukker voor de markt dan binnen de markt zelf, zeggen enkele burgers aan de krant. Voor de voorgevel van de markt zijn er veel illegale verkopers. “Als ik het goed heb, is dat strafbaar, maar er worden geen strakke maatregelen getroffen, merk ik.” Dat zegt een burger. “Het is heel gevaarlijk, vooral vanwege de besmetting met het Covid-virus en ook de voorgevel van de markt wordt zo ontsierd. Wanneer je de hoofdingang van de markt neemt, krijg je een onaangename geur van urine en rottende groente.”

“Een tijd terug zag ik nog agenten controleren, maar nu zie ik ze helemaal niet meer en daar maken de illegale venters goed gebruik van. Ik dacht dat door het plaatsen van een politiepost voor de VCB Bank de situatie helemaal zou veranderen, maar het werd juist erger en er kwamen meer illegale verkopers”, zegt een winkelier in de omgeving van de Centrale Markt.

Het lopen wordt moeilijk voor bezoekers in het centrum. “En het houden van 1.5 meter afstand zie ik ook niet zitten in deze situatie. Er wordt geklaagd en geklaagd, maar toch zie je niets gebeuren. De meeste mensen zijn zelfs te moe om een klacht in te dienen. Nu zitten ze alleen en kijken wat er gebeurt. Dat is heel erg”, zegt een standhouder. “Ik hoop dat er snel een oplossing komt, want zo kan het niet meer. Laten wij zien als volk dat onze stem ook gehoord wordt en niet alleen gebruikt wordt.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: