Geen explosieve Covid-stijging na openstellen busvervoer

Alhoewel het niet toegestaan is om in een bus naast elkaar plaats te nemen, is dat duidelijk zichtbaar in de praktijk. Voor de één is het een zorgelijke toestand en voor de ander is het onderdeel van ‘het nieuwe normaal’. Heel merkwaardig is dat het aantal positief geteste personen op Covid-19 niet explosief is toegenomen sinds het busvervoer opengesteld is op 21 september jl. Er zijn thans 78 actieve Covid-gevallen. Desalniettemin wordt er met argusogen gekeken naar het busvervoer, terwijl het een ieders verantwoordelijkheid is om de Covid-protocollen in acht te nemen.

Een busbestuurder liet eerder aan Dagblad Suriname weten dat mensen doorgaans niet in hun eentje in een bus toeren. Mensen komen vaker met hun partner, kinderen, familie en vrienden. De busbestuurder licht toe dat net zoals ze thuis met hun eigen mensen geen 1,5 meter afstand houden, ze het vreemd vinden om dat nu in een bus te doen, met als gevolg dat zij tegen de regels in naast elkaar plaatsnemen. Dit beeld is ook te zien in onder andere de supermarkten; gezinnen blijven bij elkaar als ze buiten zijn. Initieel was de norm 14 passagiers in een bus, maar de overheid heeft daarvan afgezien, daar het tarief anders heel hoog zou worden.

error: Kopiëren mag niet!
%d bloggers liken dit: